Om oss

Välkommen till Falkenbergs första indiska restaurang.

Prashad är en liten familjeägd restaurang i Falkenberg startad våren 2014 av Bishnu och Alexandra. Ingen av de är ursprungligen från Falkenberg utan hamnade i staden när de letade efter en lämplig stad att öppna en restaurang i. Att det blev Falkenberg var för att det dök upp en lämplig lokal och att det inte fanns någon Indisk restaurang i staden sedan tidigare. Eftersom det var deras första restaurang var det såklart nervöst vid starten men Falkenbergarna var mycket välkomnande och verkade glada över att det äntligen öppnades en indisk restaurang i stan! Många frågar vad namnet Prashad betyder, och det är inte helt lätt att översätta men vi gör ett försök. Dels är det ett namn (även Bishnus andranamn) och dels kan man översätta det till en liten munsbit mat/frukt/godisbit som kan erbjudas när man t.ex. har gäster eller när man besöker tempel.

Vision

Det allra viktigaste för oss är att hålla hög kvalitet på maten! Det visar sig på flera olika sätt; bland kryddor, såser och grönsaker bland annat. Framför allt använder vi oss av väldigt många olika kryddor för att få till alla olika smaker. Att hålla en jämn och konsekvent kvalitet på maten är a och o för att få en liten restaurang att fungera på en liten ort, och gästerna märker och uppskattar det.

Om Bishnu

Bishnu kom till Sverige från Nepal för snart 10 år sedan, för att studera och jobba. Efter att ha jobbat på flera olika restauranger i Stockholm och Västerås började han drömma om att starta eget. Han ville skapa ett koncept som speglade det omfattande kulturella och kulinatiska arvet från Indien och Nepal, två angränsande länder. Sen äntligen kom chansen att starta Prashad tillsammans med entreprenören Alexandra. Tillsammans kompletterade de varandra bra och vågade satsa på restaurangen. Under sina år i restaurangbranshen har Bishnu kunnat utvecklas och hitta sina egna recept. Det har alltid varit viktigt för honom med bra kvalitet på maten och han drömde länge om att satsa på god indisk och nepalesisk mat som höll tillräckligt hög kvalitet för att han skulle vara nöjd!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå